Spaghetti a la trapanese

de Bucataras in Spaghete, 17 Mar 2009 | 9105 vizualizari

 

Jamie Oliver ne avertizeaza: “aceasta ar putea fi urmatoarea dumneavostra reteta preferata de paste”.

 

INGREDIENTE

  • 450 g spaghete
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper macinat
  • 150 g parmezan ras
  • 150 g migdale
  • 600 g rosii taiate in doua (bune si cele cherry)
  • busuioc (preferabil proaspat - il gasiti in Gimma sau MegaImage)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti a la trapanese:

spaghetele trebuie intotdeauna sa fie fierte al dente, adica exact cit sa fie patrunse, sa nu fie lasate pina se umfla, e pacat de ele, fiindca isi schimba gustul din cauza aportului sporit de apa.


Sa vedem cum se prepara sosul:


- incalzim migdalele intr-o tigaie uscata, dupa care le zdrobim ca pe usturoi cind facem mujdeiul. Ce obtinem, punem intr-un bol. Apoi zdrobim usturoiul si busuiocul si le adaugam migdalelor. Incepem sa amestecam, turinind parmezanul si o lingura de ulei de maslinea, sarea si piperul. Rosiile le adaugam zdrobindu-le in mina. Sosul se mai poate subtia cu putin ulei de masline. Se amesteca apoi cu pastele fierbinti ….

 

COMENTARII (3)

opia 1

13.11.2009, 07:38

Doamne ce bine arata... trebuie sa fie gustos de tot! o sa ma inspir si eu. Felicitari!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54