Spaghetti Aglio e Olio

de Rux in Spaghete, 23 Mai 2013 | 3226 vizualizari

 

Ce faci cand ai in casa un masterchef, fin gastronom italian? Va spun eu...il pui sa gateasca si tu te asezi cuminte cuminte la masa :)...mi-am permis sa prezint reteta lui ...cu voia sa desigur , era si pacat sa nu o impart cu voi caci este un absolut rasfat culinar, chiar daca nu este reteta clasica ci doar o varianta a acesteia .....deci multumesc Mario! :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei iute rosu maricel ( foarte iute)
  • 5 rosii cherry
  • 3/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 catei mari de usturoi
  • 600 gr spaghete Barilla nr.3
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Aglio e Olio:

Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga trei , patru linguri masline si trei prafuri de sare.

Tocam ardeiul iute, taiem rosiile si incingem uleiul in tigaia adanca,

Punem ardeiul tocat, rosiile, usturoiul la foc mediu pentru 3 sau 4 minute.

Spaghetele se fierb si se scot cand sunt aproape al dente.

Se mai lasa fix un minut dupa ce tragem oala de pe foc. Se scot rapid si se scurg. Nu se mai clatesc.

Se pun in tigaia preparata inainte si se amesteca repede. Se amesteca si  cu patrunjel.

Le servim imediat , nu se lasa sa se raceasca, caci vor incepe sa se lipeasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230461
retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230462
retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230463
retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230464
retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230465
retete culinare - Spaghetti Aglio e Olio 230466

COMENTARII (34)

Aurelia 07_07 1

25.05.2013, 07:16

Super bun

Rux 1

26.05.2013, 18:28

Multumesc!

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!