Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon

de nico15 in Spaghete, 10 Feb 2013 | 1924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g paste din gris de grau dur cu cerneala de sepia
  • 100 g de reker(creveti mici)
  • 100 g de bacon
  • Parmezan
  • Ulei de masline
  • 1 ardei iute rosu
  • Unt,
  • sare, piper
  • 25 ml vin alb
  • Fire de chilly
  • ½ de lingurita de paprika afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon:

Intr-o oala punem la fiert alb cu sare si adaugam si putin ulei sa nu se lipesca pastele. Cand apa fierbe se adauga pastele care se vor fierbe intre 8-11 minute, se vor scurge de apa si se vor adauga intr-un vas de jena, le condimentam si adaugam peste ele ulei de masline.

Intr-o tigaie punem bucatele de bacon taiat fasii cand acesta si-a lasat grasimea adaugam si un cub de unt si adaugam crevetii care vor trebui sotati in unt cateva minute, dupa care se scot si se pun pe servetete absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.

Tocam ardeiul iutei si vom scurge excesul de ulei din tigaie lasand foarte putin. Luam pastele le adaugam, adaugam baconul si crevetii, punem ardeiul iute si paprika pentru cateva minute, adaugam vinul si lasam sa scada putin.

Dupa ce lichidul a scazut adaugam si parmezanul, cand s-a topit luam de pe foc si putem servii. Aranjam cu fire de chilly si va invite la masa. O reteta rapida si sanatoasa.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon 203340
retete culinare - Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon 203341
retete culinare - Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon 203342

COMENTARII (8)

Zamfira 1

10.02.2013, 14:38

Panacris 1

10.02.2013, 15:56

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:45

mmmmmmmm, tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D