Spaghetti alla checca sul rogo

de Andreea Caroline in Spaghete, 6 Sep 2015 | 2232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 200 g rosii
  • 2 ramuri rozmarin
  • 4 frunze salvie
  • 10 frunze busuioc
  • 2 frunze dafin
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla checca sul rogo:

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute.

Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici. 

Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie dupa care le tocam fin impreuna cu dafinul. 

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta s-a incins punem usturoiul curata de coaja . Lasam cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Inchidem focul si adaugam mirodeniile . Amestecam bine.

Cat uleiul este inca bine incins punem si rosiile si amestecam bine ingredientele. 

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa,le adaugam in tigaia cu rosii si condimente si amestecam usor. 

Se servesc fierbinti. 

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust picant adaugati si un ardei iute

2

Rosiile indicate pentru aceasta reteta sunt cele tip San Marzano

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti alla checca sul rogo-0
Spaghetti alla checca sul rogo-1
Spaghetti alla checca sul rogo-2
Spaghetti alla checca sul rogo-3
Spaghetti alla checca sul rogo-4
Spaghetti alla checca sul rogo-5
Spaghetti alla checca sul rogo-6
Spaghetti alla checca sul rogo-7

COMENTARII (35)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

07.09.2015, 17:59

Daniela

miki_a

miki_a 1

08.09.2015, 15:26

Bune!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 18:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!