Spaghetti Bolognese

de mihaelastanescu in Spaghete, 28 Ian 2015 | 3468 vizualizari

 

Spaghetti Bolognese este o reteta veche traditionala italiana din regiunea Bologna, de unde ii vine si numele. Secretul, spun localnicii, este sa dozezi focul in asa fel incat tot procesul de gatire al sosului bolognes sa dureze minim doua ore pentru un gust autentic. Deci trebuie sa acordam multa rabdare acestei retete dar va merita.

 

INGREDIENTE

  • 250g spaghetti ( eu am folosit paste fettucine Barilla)
  • 350g carne tocata de porc si 150g carne de vita
  • 1 conserva rosii taiate cuburi in suc propriu (300g)
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar de vin alb desert (250 ml), eu am pus vin rosu (il prefer)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • piper proastat macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Bolognese:

Intr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata.

Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc propriu se adauga mai spre sfarsit, atunci cand carnea este aproape facuta. Tot atunci adaugati si mirodenile si cea mai mare parte a frunzelor de busuioc.

Mai lasati la foc mic inca 15-20 minute, timp in care fierbeti pastele. Nu uitati ca in apa in care fierbeti pastele sa adaugati putina sare. Cand sunt gata scurgeti pastele de apa bine asezatile pe farfurii peste care turnati sosul si ornate cu cateva frunze de busuioc.

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti Bolognese-0
Spaghetti Bolognese-1
Spaghetti Bolognese-2

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:20

big like

mirela0911

mirela0911 1

29.01.2015, 18:49

Bune spaghete!

Rocsi

Rocsi 1

29.01.2015, 20:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24