Spaghetti bolognesse

de nico15 in Spaghete, 29 Noi 2010 | 2228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de spaghetti
  • ulei
  • sare,
  • piper  
  • Ingrediente pentru sos Ragu:  
  • 1 kg carne de vitel (se va toca)
  • ½ de kg de ceapa (sau 5 cepe mai mari)
  • ½ de kg de albitura (telina, pastarnac, patrunjel radacina si morcov) .
  • 700 ml de suc de rosii
  • 300 ml vin sec alb
  • 150 ml ulei
  • sare, piper  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti bolognesse:

Legumele se spala se curata dupa care se spala din nou, legumele se toaca marunt si se pun intr-o cratita ion care in prealabil a fost pus uleiul, toate ingredientele se adauga odata, atat legumele, ceapa cat si vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba bine 2 ½ - 3 ore, cand acesta va scadea suficient.

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba apa se adauga spaghetti, urmandu-se instructiunile fabricantului dupa pachet. Dupa ce au fiert se scot se strecoare si se clatesc cu apa incepandu-se cu apa calda si terminand cu apa rece.  Se incinge o tigaie in care punem putin ulei de masline adaugam spaghetti, acum se poate proceda in doua moduri, se poate adauga sosul la spaghetti in timp ce sunt pe foc si se amesteca ambele, dar putem si doar sa tragem un pic spaghetti la tigaie, le luam de pe foc si adaugam sosul peste.

Se poate rade parmezan si incorpora in spaghetti sau se poate adauga dupa ce le-am luat de pe foc si sunt inca fierbinti, asa cum am procedat eu.

Sosul fiind o cantitate mare se lasa sa se raceasca se poate pune in congelator, pentru viitoarele preparari., timpul de pregatire este trecut in functie de timpul de pregatire al sosului, daca il avem deja preparat, spaghettele se pregatesc in 20-25 de minute.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti bolognesse-0
Spaghetti bolognesse-1
Spaghetti bolognesse-2
Spaghetti bolognesse-3

COMENTARII (9)

nico15

nico15 1

30.11.2010, 07:54

carnea este in sos, Kamy

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.11.2010, 09:24

bune bune

giuliana

giuliana 1

30.11.2010, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!