Spaghetti cu conserva din carne si sos de rosii cu usturoi

de Mutulica in Paste, 8 Noi 2015 | 15124 vizualizari

 

Pentru „Saptamana barbatilor care gatesc” Nu mai doream sa particip nici macar la concursul anual unde castiga toata lumea, pentru ca asa sunt eu pricinos, dar cand am vazut ca organizati un concurs pentru barbatii care nu gatesc niciodata m-am gandit ca eu sunt singurul bucataras care nu gateste dar care nu poate castiga nici candidand de unul singur decat o mentiune speciala pentru curajul de a infrunta cruzimea sortii de a-l fi facut incapabil sa aprinda un foc fara ca sa faca si mult fum. Nu mai radeti, eu cred ca un stramos de-al meu divortat a inventat comunicarea la distanta cu ajutorul fumului dand foc la casa in timpul prepararii cinei! Zilele trecute am inventat un procedeu original de aprindere a focului pentru gratar care a produs un fum gros si atat de persistent incat mi-am dat seama ca asa s-a creat nobila industrie a conservarii alimentelor cu ajutorul fumului care cred ca a rezistat pana cand o femeie scarbita de mirosul sau intepator a inventat E-urile... Reteta pe care v-o propun este ideala pentru burlacii care nu au timp sa gateasca dar care vor sa-si prepare o mancare calda.

 

INGREDIENTE

  • - o cutie de spaghetti Barilla - pentru ca a dat premii unor fete la care tin eu tare mult. (scump , domne, scump, la altii era mai ieftin dar dupa ce le-am gatit pot sa va spun cu mana pe inima ca pastele Barilla nu se lipesc intre ele si nici nu necesita sa fie date prin mai multe ape usurand munca neindemanaticilor).
  • - o conserva din carne de porc ; folositi conserve de carne de buna calitate pentru ca la temperaturi ridicate E-urile si M-urile din conservele mai ieftine intra in reactii chimice insuficient cercetate , posibil periculoase pentru sanatate.
  • - 400 g rosii pasate ( puteti folosi si suc de rosii )
  • - o capatana de usturoi
  • - busuioc uscat ( asta mi-a zis nevasta-mea sa pun )
  • - 2-3 fire de patrunjel verde
  • - sare
  • - piper
  • - apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu conserva din carne si sos de rosii cu usturoi:

1. Se pune la fiert o oala cu apa si o lingurita cu sare. Apa sa fie multa ( nu stiu cata sa spun, dar sa depaseasca bine spaghetele, ca acestea sa se umfle . La 400 g spaghetti sa fie cel putin 3 litri de apa ). Se adauga o cutie de spaghetti . FARA AMBALAJ!

In timpul fierberii NU TREBUIE, dar daca tineti neaparat, puteti acoperi oala cu capacul in timp ce fierb pastele, dar spuma si presiunea care se formeaza le fac sa refuleze pe aragaz, se poate stinge focul (NU SI GAZELE, SA STITI!) si nici nu cred ca vreti sa stiti cum va arata aragazul. Dupa ce pastele s-au fiert scurgeti apa, fara a uita ca acestea frig, folosind o sita sau ce aveti la indemana. In studentie, un prieten grasut pe care-l visa ma-sa suplu si  tenisman folosea racheta de tenis, nou-nouta de altfel. Pastele scurse le puneti inapoi in oala.

Atentionare in caz de incendiu: pe frontispicul aragazului sunt niste butoane. Pe unul dintre ele l-ati rotit dumneavoastra, lucru pe care il puteti lesne observa deoarece este intr-o pozitie diferita de a celorlalte. Aranjati butonul pozitionat diferit astfel incat sa  stea intr-o pozitie identica cu a celoralte butoane.De aici incolo va descurcati si dumneavoastra, totusi nu folositi toate informatiile din filme. Ranga de descarcerare nu va va ajuta prea mult.

2. Se piseaza carnea din conserva cu o furculita si se toarna peste spaghetti.

3. Se prepara un sos de rosii cu bucati de usturoi, sare, piper, busuioc si o lingura de ulei ( se pun toate ingredientele intr-o cratita mai mica si se dau in clocot ), care de asemenea se va turna in oala, dupa care amestecati. Cand preparati pentru prima data acest sos, puteti chema in ajutor o vecina. O puteti chema si de mai multe ori, nu neaparat pentru a va ajuta la gatit.

Nici nu am terminat de gatit si am primit critici din partea nevestei pentru „buraclaua” pe care am facut-o, dar eu am propus o reteta pentru barbatii care nu stiu sa gateasca si gandesc ca in general partea masculina a consumatorilor considera ca oricat de frumos ai orna mancarea, la sfarsit tot in stomac ajunge.

Va recomand sa asezonati mancarea cu un pahar de vin. Puteti sa beti doua si sa mergeti la agatat pentru ca oricat de mult ar ingrasa, casatoria ofera o grasime mai sanatoasa (colesterol bun) in comparatie cu porcariile pe care le mancati dumneavoastra .

Si sa nu-mi spuneti mie ca barbatii singuri traiesc mai mult si au parte de mai mult sex decat cei casatoriti! De fapt, hai s-o spunem p-aia dreapta, ca intre barbati cu tupeu ca mine, un timid cu cei sapte ani de acasa : barbatii necasatoriti nu traiesc mai mult, lor doar li se pare viata mai lunga. Si  nu au parte de mai mult sex, partenerele ocazionale pe care vi le amintiti vag impreuna cu toate acele momente jenante ( nu dam detalii, eu vreau sa raman casatorit, unii poate vor sa se insoare) nu au dus la mai multe momente de tandrete ci doar la descarcari accidentale.

Celor care se tem sa bage o scorpie in casa le recomand  un Crock ( daca ) Pot sa-si cumpere, au timp si  rabdare.

Ma vad nevoit sa repet si pentru surzii ca mine: oricate programe ar avea aparatele moderne, o femeie adevarata face mult mai multe. Am observat ca multi se tem de casatorie pentru ca s-a stricat lumea. Va mai dau ca intre prieteni un sfat bun de folosit si in bucatarie, spunandu-va un secret stravechi: luati-va neveste tinere si frumoase pentru ca oricat de mult le-ar parli altii, tot voi le veti parli mai mult!

Va doresc pofta buna si mult succes!

Update 1 : Mi s-a reprosat ca nu respect regulamentul , asa ca am reparat greseala. Precizez ca sunt la al doilea pahar de vin

TIPS-URI

1

Cand veti capata experienta, puteti sa nu mai amestecati ingredientele aranjand in asa fel pastele, carnea din conserva si sosul incat sa fermecati si o femeie, dar mai bine va pastrati fortele pentru desertul din noaptea de dupa. Nevasta-mea a fost multumita de gustul mancarii pregatite de mine si acum eu astept sa vina noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu conserva din carne si sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna