Spaghetti cu fructe de mare

de Cocktail_of_Senses in Spaghete, 8 Mar 2014 | 5553 vizualizari

 

Pentru o zi asa speciala am preparat ceva pe masura asteptarilor, zic eu. Si pentru ca totul sa iasa perfect am folosit minunatul dispozitiv Philips Multicooker, care nu numai mi-a usurat treaba, dar a oferit preparatului un plus de savoare.

 

INGREDIENTE

  •  400 g mix fructe de mare (creveti, midii, surimi, calamar)
  •  1 pachet de spaghete de foarte buna calitate (preferabil bio)
  •  50 ml vin alb
  •  3 catei de usturoi
  •  6-7 linguri sos sweet chilli
  •  150 ml pasta de tomate (preferabil facuta in casa)
  •  1 legatura patrunjel
  •  5 rosii uscate
  •  un cubulet unt
  •  ulei de masline
  •  putin chilli uscat pisat
  •  sare de mare
  •  piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu fructe de mare:

Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente. 

In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte usor, de aceea va recomand sa il adaugati in tigaia inainte ca uleiul si untul sa se inchinga.

Dupa 3-4 minute am scos cateii de usturoi (daca doriti, puteti sa ii lasati, insa eu am vrut sa prinda doar putin aroma de usturoi). In tot acest timp capacul a fost inchis. Am adaugat apoi sosul de rosii si sosul chilli si am mai lasat 2 minute cu capacul inchis.

Am adaugat apoi fructele de mare, vinul si am condimentat cu sare, piper si putin chilli si am inchis iar capacul pentru aproximativ 5 minute. 

Dupa aceea am adaugat pastele scurse si am mai lasat sa se imbine gusturile inca 5 minute, bineinteles cu capacul de la Philips Multicooker inchis, pentru a mentine o aroma cat mai pregnanta. Inainte cu 1 minut sa il opresc, am adaugat rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt.

Gustul spaghetelor va fi foarte intes datorita oalei speciale care nu risipeste aromele, ci le pastreaza pentru un rezultat final cat mai apetisant. Si pentru ca am folosit Philips Multicooker, timpul de preparare a scazut, iar eu am castigat timp si energie! Va recomand cu caldura sa achizitionati acest dispozitiv, intrucat ar trebui sa fie nelipsit din bucataria oricarei gospodine care se respecta. :)   Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.   Buon appetito!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu smantana si cocktail de fructe de mare