Spaghetti cu scoici

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Oct 2010 | 9473 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important extrem de usor de realizat, perfecta daca iti plac fructele de mare .

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 3 portii avem nevoie de
  • 150 de grame de spaghetti,
  • 750 scoici  proaspete,
  • o tija de telina proaspata,
  • o jumatate de ardei rosu  taiat cubulete,
  • un catel sau doi de usturoi taiat marunt de tot,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb demisec ,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • ierburi aromate proaspete ( coriandru sau patrunjel, eu am pus coriandru de  data aceasta)
  • ( ar mai fi mers si 2-3 rosii cerise taiate in 4 dar chiar nu aveam in casa )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu scoici:

 Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate.

Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa  rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare.  Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede .

Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile  putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust,  indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

lia maria 1

28.10.2010, 09:59

Ooooooo ce minunatie ai gatit aici arata foarte bine cat despre gust

Sylvia 1

28.10.2010, 15:43

Ina de nu imi ziceai tu ca la prosti nu ma prindeam ce e cu "scoci " ce dusa sunt

Sylvia 1

28.10.2010, 15:44

Multumesc de laude

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carne de scoici în sos de vin