Spaghetti cu scoici

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Oct 2010 | 6378 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important extrem de usor de realizat, perfecta daca iti plac fructele de mare .

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 3 portii avem nevoie de
  • 150 de grame de spaghetti,
  • 750 scoici  proaspete,
  • o tija de telina proaspata,
  • o jumatate de ardei rosu  taiat cubulete,
  • un catel sau doi de usturoi taiat marunt de tot,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb demisec ,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • ierburi aromate proaspete ( coriandru sau patrunjel, eu am pus coriandru de  data aceasta)
  • ( ar mai fi mers si 2-3 rosii cerise taiate in 4 dar chiar nu aveam in casa )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu scoici:

 Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate.

Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa  rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare.  Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede .

Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile  putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust,  indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare.

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti cu scoici-0
Spaghetti cu scoici-1
Spaghetti cu scoici-2
Spaghetti cu scoici-3

COMENTARII (38)

lia maria 1

28.10.2010, 09:59

Ooooooo ce minunatie ai gatit aici arata foarte bine cat despre gust

Sylvia 1

28.10.2010, 15:43

Ina de nu imi ziceai tu ca la prosti nu ma prindeam ce e cu "scoci " ce dusa sunt

Sylvia 1

28.10.2010, 15:44

Multumesc de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04