Spaghetti cu sos de smantana si sunca

de laviniaticu in Spaghete, 14 Oct 2011 | 53497 vizualizari

 

Mai devreme nu stiam ce sa fac de mancare, asa ca am facut repede niste spaghetti cu sos de smantana si sunca. Este o reteta foarte simpla si rapida, dar foarte foarte buna. Eu am preparat reteta cu spaghetti, dar se poate face cu orice fel de paste. Sunca se poate inlocui cu salam, alte mezeluri, carne fiarta, sau orice altceva aveti prin casa. Simplu si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr spaghetti
  • 1 litru apa
  • sare
  • 150 gr sunca
  • 100 gr smantana
  • o lingura de faina
  • o ceapa mica
  • piper 
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu sos de smantana si sunca:

Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute. Ideea este sa se rumeneasca, si nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece ca sa nu se prinda. 

Intr-un castron se amesteca smantana cu faina, cu sare si piper, iar daca vreti mai puteti adauga si alte condimente. Intr-o alta tigaie se inmoaie ceapa taiata fin in putin ulei de masline cu o lingura de apa, dupa care se adauga smantana din castron. Dupa 1-2 minute se adauga si sunca, dupa care se opreste focul si se amesteca. 

Sosul se toarna peste paste, se amesteca si se serveste. Se orneaza cu patrunjel, insa daca va place puteti adauga mai mult chiar in sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos de smantana si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

26.01.2012, 22:19

ce bine arata!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:18

foarte gustos

Bya Ralu 1

19.04.2012, 21:11

imi plac mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognse