Spaghetti cu ton

de adasev12 in Spaghete, 19 Aug 2010 | 5750 vizualizari

 

aceasta reteta o stiu de la soacra mea doar ca eu am mai adaugat niste ingrediente...am facut-o mai personala...oricum e excelenta...merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghetti
  • 200 gr ton din conserva maruntit
  • un sfert de ceapa sau o jumatate, depinde de marimea cepei
  • cateva fire de ardei ( daca aveti rosu e mai frumos, da culoare)
  • 2 lg bulion sau pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc verde tocat
  • patrunjel dupa gust
  • cateva masline fara sambure
  • sare, piper
  • o mana de parmigiano sau ce alta branza doriti, daca doriti,...
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ton:

pastele se fierb in apa cu sare, 10 min

se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca

intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna putin , dar sa nu se prajeasca, apoi se adauga foile de dafin, busuiocul taiat marunt si bulionul, se potriveste de sare si se adauga o cana de apa si se lasa 10 min la fiert, ca sa se patrunda cu gustul foilor de dafin si a busuiocului.

cand a scazut apa  se pune conserva de ton si se amesteca bine, se mai lasa 2-3 min apoi se opreste focul.se adauga apoi patrunjelul si maslinele taiate in patru.

se amesteca bine totul apoi se portioneaza in farfurii.

se serveste cu parmigiano deasupra dar se poate inlocui si cu alt fel de branza. eu personal le fac cu parmigiano...aici nu ducem lipsa de asa ceva!!!

parerea mea ca merg foarte  bine cu un pahar de vin alb demisec...

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si rosii