Spaghetti cu ton

de laylalala in Spaghete, 4 Iul 2010 | 3036 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute

  • 1 conserva (195 gr) de ton in suc propriu, tonul maruntit iar sucul pastrat
  • 25 gr seminte de pin
  • Coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingura de patrunjel proaspat tocat
  • ½ lingura de leustean proaspat tocat
  • 50 ml lapte
  • 50 gr pesmet
  • 1 ou batut
  • Sare de mare, dupa gust

Pentru sos

  • 500 gr sos de rosii
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 40 gr amidon alimentar 
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 200 gr spaghetti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu ton:

Se incinge cuptorul la 200°C.
Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute.
Pentru sos se amesteca pasta de rosii cu cateii de usturoi zdrobiti, zaharul si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate.Separat se dizolva amidonul in vinul rosu apoi se adauga la pasta de rosii.Se pune totul pe foc si se lasa pana cand sosul incepe sa se ingroase.Sosul obtinut se ia de pe foc si se amesteca cu busuioc.
Intr-un vas termorezistent se pun chiftelutele iar deasupra se toarna sosul pregatit.Se da totul la copt 15-20 minute pana cand chiftelutele s-au facut.
Intre timp pastele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurg si se amesteca cu compozitia de chiftelute si sos de rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghetti cu ton 40218
retete culinare - Spaghetti cu ton 40219
retete culinare - Spaghetti cu ton 40220
retete culinare - Spaghetti cu ton 40222
retete culinare - Spaghetti cu ton 40223
retete culinare - Spaghetti cu ton 40224

COMENTARII (1)

Ina 1

04.07.2010, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L