Spaghetti in sos de rosii cu vinete , dovlecei si ardei gras

de Bucataras Medi in Spaghete, 13 Mai 2011 | 6452 vizualizari

 

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta este Julie....................multumesc Julie , a fost un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti (eu am folosit integrale)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 3  catei de usturoi
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline
  • foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti in sos de rosii cu vinete , dovlecei si ardei gras:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi le scurgem si le clatim bine in apa rece.

Se spala dovlecelul si vanata si se taie cubulete(nu am curatat de coaja nici vanata si nici dovlecelu).Ardeiul gras se spala si apoi se curata in interior de seminte si nervuri dupa care se taie si el in  cuburi mai mari.

Punem legumele intr-o tigaie cu ulei, condimentam cu sare si piper si lasam pana cand acestea se inmoaie  .Separat calim usturoiul curatat si taiat rondele .Adaugam peste usturoiul calit  pasta  de rosii , cimbrul si  foaia de dafin.Daca sosul este prea gros putem adauga putina apa(eu am adaugat).Mai lasam pe foc  cateva minute ( circa 5)  dupa care adaugam sosul obtinut peste legumele calite si amestecam .

Acum ne ocupam de paste....adaugam peste  ele o lingura cu ulei de masline, putin busuioc, patrunjel verde taiat marunt ,sare si apoi amestecam bine.

Servim pastele cu sosul cald preparat mai sus.

 Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti in sos de rosii cu vinete , dovlecei si ardei gras-0
Spaghetti in sos de rosii cu vinete , dovlecei si ardei gras-1
Spaghetti in sos de rosii cu vinete , dovlecei si ardei gras-2

COMENTARII (64)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

16.05.2011, 22:24

Anamaria, te servesc cu o portie?.............

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

16.05.2011, 22:25

Te servesc cu drag mamaie...............

ionela2682

ionela2682 1

17.05.2011, 11:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!