Spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 6230 vizualizari

 

pana acum eu stiam sa prepar spanacul doar ca supa si scazut - reteta clasica . am descoperit ca e foarte gustos , simplu scazut , secretul este sa fie foarte proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac tanar si proaspat
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi sare
  • piper
  • rosii cherry pt . decor  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:


  1. spanacul se spala din mai multe ape si se lasa sa se zvante

  2. usturoiul se curata , se taie feliute

  3. in uleiul incins se pune usturoiul , spanacul si se amesteca timp de 2-3 minute

  4. se asezoneaza cu sare si piper

  5. este delicios si ca garnitura langa o friptura sau carne preparata la gratar

 

TIPS-URI

1

folositi o cratita mai mare , spanacul are volum mare , dupa o usoare ,,tragere'' in ulei isi face volumul de vreo 6 ori mai mic .

2

la cumpararea spanacului am observat din experienta urmatoarele :frunzele separate sunt mai vechi , caci sunt alese [ eu credeam ca e mai facil si nu trebuie sa-l curat ]

3

alegeti spanac tanar in manunchi ,culoarea sa fie verde inchis  , vedeti prima imagine

4

frunzele sa nu fie umede , de obicei sunt pulverizate cu apa sa mascheze faptul ca nu sunt prooaspete

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spanac 19836
retete culinare - Spanac 19837
retete culinare - Spanac 19838
retete culinare - Spanac 19839

COMENTARII (2)

Bucataras 1

28.02.2010, 23:05

eu am inceput sa folosesc baby spanac,de la real sau megaimage. e foarte bun

mihaelar63 1

28.02.2010, 23:55

proaspat este ? atunci e bine .
avantajul oraselului este ca e inconjurat de sate cu traditie in legumicultura , acum a aparut spanacul care e obtinut in mini-sere . chiar si in oras multi care locuiesc la casa au asemenea sere .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11