Spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 10084 vizualizari

 

pana acum eu stiam sa prepar spanacul doar ca supa si scazut - reteta clasica . am descoperit ca e foarte gustos , simplu scazut , secretul este sa fie foarte proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac tanar si proaspat
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi sare
  • piper
  • rosii cherry pt . decor  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:

  1. spanacul se spala din mai multe ape si se lasa sa se zvante
  2. usturoiul se curata , se taie feliute
  3. in uleiul incins se pune usturoiul , spanacul si se amesteca timp de 2-3 minute
  4. se asezoneaza cu sare si piper
  5. este delicios si ca garnitura langa o friptura sau carne preparata la gratar

TIPS-URI

1

folositi o cratita mai mare , spanacul are volum mare , dupa o usoare ,,tragere'' in ulei isi face volumul de vreo 6 ori mai mic .

2

la cumpararea spanacului am observat din experienta urmatoarele :frunzele separate sunt mai vechi , caci sunt alese [ eu credeam ca e mai facil si nu trebuie sa-l curat ]

3

alegeti spanac tanar in manunchi ,culoarea sa fie verde inchis  , vedeti prima imagine

4

frunzele sa nu fie umede , de obicei sunt pulverizate cu apa sa mascheze faptul ca nu sunt prooaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (2)

Bucataras 1

28.02.2010, 23:05

eu am inceput sa folosesc baby spanac,de la real sau megaimage. e foarte bun

mihaelar63 1

28.02.2010, 23:55

proaspat este ? atunci e bine .
avantajul oraselului este ca e inconjurat de sate cu traditie in legumicultura , acum a aparut spanacul care e obtinut in mini-sere . chiar si in oras multi care locuiesc la casa au asemenea sere .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu snitele de soia in crusta rosie