Spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Feb 2010 | 6302 vizualizari

 

pana acum eu stiam sa prepar spanacul doar ca supa si scazut - reteta clasica . am descoperit ca e foarte gustos , simplu scazut , secretul este sa fie foarte proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac tanar si proaspat
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi sare
  • piper
  • rosii cherry pt . decor  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:

  1. spanacul se spala din mai multe ape si se lasa sa se zvante
  2. usturoiul se curata , se taie feliute
  3. in uleiul incins se pune usturoiul , spanacul si se amesteca timp de 2-3 minute
  4. se asezoneaza cu sare si piper
  5. este delicios si ca garnitura langa o friptura sau carne preparata la gratar
 

TIPS-URI

1

folositi o cratita mai mare , spanacul are volum mare , dupa o usoare ,,tragere'' in ulei isi face volumul de vreo 6 ori mai mic .

2

la cumpararea spanacului am observat din experienta urmatoarele :frunzele separate sunt mai vechi , caci sunt alese [ eu credeam ca e mai facil si nu trebuie sa-l curat ]

3

alegeti spanac tanar in manunchi ,culoarea sa fie verde inchis  , vedeti prima imagine

4

frunzele sa nu fie umede , de obicei sunt pulverizate cu apa sa mascheze faptul ca nu sunt prooaspete

RETETA IN IMAGINI

Spanac-0
Spanac-1
Spanac-2
Spanac-3

COMENTARII (2)

Bucataras

Bucataras 1

28.02.2010, 23:05

eu am inceput sa folosesc baby spanac,de la real sau megaimage. e foarte bun

mihaelar63

mihaelar63 1

28.02.2010, 23:55

proaspat este ? atunci e bine .
avantajul oraselului este ca e inconjurat de sate cu traditie in legumicultura , acum a aparut spanacul care e obtinut in mini-sere . chiar si in oras multi care locuiesc la casa au asemenea sere .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!