Spanac

de Julie in Mancaruri de post, 26 Apr 2010 | 1535 vizualizari

 

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda, in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism.
Spanacul este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase.
Este foarte bogat in substante nutritive ( saruri de fier,calciu, magneziu, iod, vit.C, A ,B si acid folic )

 

INGREDIENTE

       

  • 1 kg spanac                                                    
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

           

Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa  ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Mancarea este gata!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de ou prajit.

RETETA IN IMAGINI

Spanac-0
Spanac-1
Spanac-2

COMENTARII (3)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

30.04.2010, 09:58

imi place,o s-o incerc.am citit introducerea si mi-am amintit ca in multe retete am vazut ca urzicile sunt fierte fff mult si am aceeasi parere ca si tine

mihaelar63

mihaelar63 1

30.04.2010, 10:47

felicitari pentru documentatie . si eu pregatesc la fel verdeturile , chiar si supa de salata verde , adaug la sfarsit . am observat si eu amanuntul cu prepararea urzicilor.
este o alta reteta care si-ar gasi locul intr-o rubrica speciala pentru ,, retete usoare - hipocalorice ""

Julie

Julie 1

18.06.2010, 20:49

Gaby,Mihaela, multumesc mult de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12