Spanac cu ochiuri si cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2011 | 1806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 300 g carofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 oua
  • Sare,piper,chili
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ochiuri si cartofi:

Intr-o cratita pune apa cu sare,cand da in clocot adaugam spanacul spala foarte bine si il inabusim aprox 5 minute,apoi il punem intr-o strecuratoare.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin uleiu,se adauga ciupercile curatate,stropite cu zeama de lamaie si tocate; se calesc impreuna 5 minute si se adauga spanacul scurs si tocat. Amestecul se tine 10 minute pe foc amestecan incontinuu.

 Intr-o craticioara se aseaza ½ din compozitia de spanac,1 rand de felii subtiri de cartofi si spanac. Se acopera totul cu apa si se fierbe la foc mic 25-30 minute,adaugand apa calda din cand in cand. In ultimele 5 minut se pun ouale(in spanac se fac 3-4 adancituri si se sparg ouale),se acopera cu un capac si se tine pe foc pana sunt gata.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Spanac cu ochiuri si cartofi-0
Spanac cu ochiuri si cartofi-1
Spanac cu ochiuri si cartofi-2
Spanac cu ochiuri si cartofi-3
Spanac cu ochiuri si cartofi-4
Spanac cu ochiuri si cartofi-5
Spanac cu ochiuri si cartofi-6

COMENTARII (11)

kukibella

kukibella 1

12.04.2011, 10:53

merita ıncercat

divainbucatarie

divainbucatarie 1

12.04.2011, 15:43

horia

horia 1

12.04.2011, 21:09

o mancare care-mi place foarte mult.prezentare,ingrediente si elaborare de nota zece.multumim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!