Spanac cu pui si ou

de Oana in Pui, 19 Noi 2009 | 14674 vizualizari

 

O reteta pe care mi-a impartasit-o nasica mea :), de muult si o fac cu mare placere! Este foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 1-2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui si ou:

Spanacul se curata de codite si cotoare si spala frunza cu frunza, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o sita mare. Se fierbe o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se opreste focul si se pune spanacul. Se indeasa bine in apa clocotita si se acopera oala cu capac pentru 5 minute. Se scoate apoi cu o spumiera in sita si se lasa la scurs si la racit.


Pieptul de pui se taie fasiute subtiri, iar ceapa cubulete. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga pieptul si ceapa plus o cana cu apa fiarta. Se adauga condimentele dupa gust si se acopera oala, lasand sa fiarba inabusit 10-15 minute. Se amesteca din cand in cand.


Spanacul se scurge de zeama si se taie fasii subtiri, apoi se adauga peste pui, plus o cana mare cu apa fiarta. Se acopera iar oala si se inabuseste 10 minute.


La final se sparg ouale peste spanac si se amesteca lejer, formand zdrente de ou.


Se serveste cu patrunjel verde si smantana, alaturi de paine proaspata.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga spre final usturoi verde taiat rondele fine sau 1-2 catei de usturoi pisati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spanac cu pui si ou 10836
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10837
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10838
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10839
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10840
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10841
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10842
retete culinare - Spanac cu pui si ou 10843

COMENTARII (6)

ANCA 1

20.11.2009, 16:38

la fel il fac si eu, dar nu-l mai las in oala la oparit , se inmoaie si-l scot repede, sa nu 'plece' vitaminele, ca mai sta si pe foc nitel

Oana 1

20.11.2009, 16:55

Da, Anca, cred ca am zis mult 5 minute...la fel, il bag si cand se inmoaie frunzele il scos din apa

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:39

cred ca mai bine se fac ouale poshate, adica ochiuri fierte in apa , dietetic !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!