Spanac cu sos alb la cuptor

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2013 | 10205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri parmezan
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval ras

Sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • nucsoara rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos alb la cuptor:

Spanacul se curata, se spala bine si se opareste cu apa clocotita cateva secunde. Se scoate apoi spanacul intr-un castron cu apa foarte rece, apoi se lasa la scurs.

Se prepara sosul beschamel: se fierbe laptele. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte si se amesteca in continuu, sa nu se faca cocoloase. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia craticioara de pe foc, se adauga putina sare, nucsoara proaspat rasa si parmezan. Se lasa apoi sa se raceasca putin.

In alta craticioara se topesc cele 20 g unt, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se inabusesc putin pana se inmoaie. Spanacul scurs se taie in bucati mai mari, daca frunzele sunt mai mari sau se lasa intreg daca sunt mai mici. Se adauga peste ceapa si usturoi si se caleste inca 5 minute.

Intr-un vas de iena se rastoarna spanacul, se amesteca cu restul de parmezan si sosul beschamel. Se presara deasupra cascavalul ras.

Se pune vasul in cuptor si se lasa 20 de minute, pana este inchegata compozitia si cascavalul s-a rumenit putin. Se lasa apoi putin la racit si se serveste atat cald, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

Oana 1

20.05.2013, 19:53

babi5 1

13.06.2013, 11:09

bianca92 1

14.11.2013, 15:53

aaaa si eu vreauuuuu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu bacon