Spanac cu sos de rosii si ou posat

de Dya Daniela Andrei in Mancare copii, 13 Mai 2014 | 1407 vizualizari

 

Si un degetel :) BBk tragea de mine, din toate partile, mi-a stricat pozele si oul meu perfect!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac (curatat)
  • 10 rosioare
  • un morcov mare
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2 cepe uscate
  • 2 fire de ceapa verde
  • o lingura cu pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • un ou + 2-3 linguri cu otet (pentru o portie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de rosii si ou posat:

Tocam legumele si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam spanacul (intreg sau tocat), acoperim vasul cu un capac si il lasam 10 minute la foc potrivit, cat sa se patrunda spanacul. Rosiile la trecem prin razatoare si le adaugam peste spanac impreuna cu pasta de rosii. Potrivim de gust cu sare si mai fierbem aproximativ 10 minute cat sa scada sosul format. Intre timp pregatim oul posat ce se va servi impreuna cu spanacul. (intr-un vas cat mai ingust, punem apa la fiert, adaugam otetul si incalzim apa pana la punctul de fierbere, fara a o da in clocot; spargem oul intr-un bol micut si il adaugam in apa; il lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, tinandu-l strans cu ajutorul a doua linguri. Il scoatem apoi, cu grija, pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de apa) .

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Spanac cu sos de rosii si ou posat-0
Spanac cu sos de rosii si ou posat-1
Spanac cu sos de rosii si ou posat-2
Spanac cu sos de rosii si ou posat-3

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

15.05.2014, 08:04

babi5

babi5 1

24.05.2014, 17:43

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

24.05.2014, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24