Spanakopita

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2009 | 3378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 500 grame branza tip Feta
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • un pachet foi de placinta
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este destul de sarata).

Intr-o tava de placinta incepem sa punem foi de placinta, pe care le ungem cu ulei de masline. Punem umplutura de spanac si acoperim cu foi unde cu ulei. Coacem aproximativ 40-50 de minute (depinde de cuptor), este gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu un pahar de lapte batut sau iaurt...racoritoare si delicioasa !!! Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Spanakopita-0
Spanakopita-1
Spanakopita-2
Spanakopita-3
Spanakopita-4

COMENTARII (12)

Doralinda

Doralinda 1

15.05.2011, 01:53

Pentru Roda!

eu locuiesc in grecia de foarte multi ani, si daca calatoresti atat de des si ai tangente cu bucataria greaca, ai vedea ca TOTI grecii in orice placinta (cu dovlevei, spanac..) pun branza feta! data viitoare cand mergi in grecia, chiar sa intrebi la prima taverna la care vei manca!

Sabina

Sabina 1

17.05.2011, 11:13

Multumesc, Doralinda72 pentru sfaturi! Voi incerca data viitoare sa tin seama!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!