Spanakopita (Placinta cu spanac)

de Criss in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 7006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi de placinte (Bella am folosit)
  • -1 kg spanac
  • -500 g branza feta
  • -1 legatura ceapa
  • -putin ulei de masline
  • -2 catei usturoi
  • -2 oua
  • -150 g unt/margarina topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (Placinta cu spanac):

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in uleiul de masline. Se adauga spanacul tocat, usturoiul zdrobit. ouale batute si branza feta data pe razatoare. Pentru ca branza e suficient de sarata, nu am mai adaugat sare. Foile de placinta se ung cu unt topit (se poate folosi si margarina sau ulei) si se suprapun. Jumatate din foi se pun in tava, peste ele se pune umplutura de spanac iar deasupra celelalte foi unse. Deasupra se unge placinta cu ou batut si se coace aproximativ 25-30 minute. Eu am taiat placinta inainte de a o introduce in cuptor pentru ca astfel se pot scoate bucati mai frumoase si nu se zdrobeste foaia de deasupra dupa coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (Placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar - amintiri din copilaria mea