Sparanghel cu cartofi si sos olandez

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 770 vizualizari

 

Prima data cand fac combinatia asta. Nu e rau.... nu e rau deloc!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 10 fire de sparanghel verde sau alb
  • 6 felii se sunca
  • 1 lingura arpagic tocat
  • sare

Ptr. sos:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ierburi italienesti
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu cartofi si sos olandez:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste untul pana se topeste, apoi se lasa putin la racit. Galbenusurile se amesteca cu un tel pe baie de aburi pana devin usor spumoase, apoi se adauga untul in fir subtire, continuand sa amestecam. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si ierburile. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza pe un platou cartofii si sparanghelul, se adauga sosul, iar deasupra punem feliile de sunca si presaram arpagicul, apoi servim. 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sparanghel cu cartofi si sos olandez-0
Sparanghel cu cartofi si sos olandez-1
Sparanghel cu cartofi si sos olandez-2

COMENTARII (15)

-Licurici-

-Licurici- 1

07.06.2015, 20:07

bun

simona72

simona72 1

08.06.2015, 07:29

Imi place combinatia! Sosul ala e tare bun!!

Corinuta

Corinuta 1

08.06.2015, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!