Sparanghel cu cartofi si sos olandez

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 5917 vizualizari

 

Prima data cand fac combinatia asta. Nu e rau.... nu e rau deloc!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 10 fire de sparanghel verde sau alb
  • 6 felii se sunca
  • 1 lingura arpagic tocat
  • sare

Ptr. sos:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ierburi italienesti
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu cartofi si sos olandez:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste untul pana se topeste, apoi se lasa putin la racit. Galbenusurile se amesteca cu un tel pe baie de aburi pana devin usor spumoase, apoi se adauga untul in fir subtire, continuand sa amestecam. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si ierburile. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza pe un platou cartofii si sparanghelul, se adauga sosul, iar deasupra punem feliile de sunca si presaram arpagicul, apoi servim. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu cartofi si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ouă Benedict cu sparanghel