Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

de Oana in Salate, 28 Mai 2009 | 3995 vizualizari

 

Seminarul culinal Lalla Coocking din luna mai a adus cateva retete noi si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 16 tulpini de sparanghel
  • 4 felii sunca de Serrano

        Pentru sos:

  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere
  • 3 linguri ulei de nuci
  • 1 lingura de ceapa civas maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar:

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine.


Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire.


Se aseaza sparanghelul pe farfurii, se aseaza deasupra cate o felie d esunca si apoi se stropeste cu sos.

 

TIPS-URI

1

Sparanghel: In Franta, pe vremuri, se obisnuia sa i se ofere mirelui trei feluri de mincare cu sparanghel la cina dinainte de ziua nuntii. Pe linga aspectul sau falic, leguma contine mult potasiu si are efect de detoxifiere (vei avea un ten stralucitor a doua zi)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3724
retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3725
retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3726
retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3727
retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3728
retete culinare - Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar 3729

COMENTARII (6)

danygospodina 1

28.05.2009, 22:20

Nu stiu ce gust are, dar de aratat...foarte apetisanta prezentarea. Si zau ca seamana a caracatita.

elena1988 1

10.02.2011, 16:32

adry88 1

19.05.2011, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!