Spata de porc la cuptor

de cristeena20 in Porc, 6 Feb 2014 | 6895 vizualizari

 

Am cumparat doua bucati medii de spata de porc si am gatit-o la cuptor marinate cu un sos minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de spata de porc (cca 1,2 kg)
  • 2 pahare de vin alb
  • Marinata: - 2 linguri untura, 5 catei de usturoi, putin ulei de masline, pasta de ardei rosu, pasta de usturoi cu ardei rosu, sare, piper, sos piripiri
  • sare daca e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor:

Pregatim carnea pentru a o marina; eu am taiat-o in 4 bucati mari le-am spalat si le-am uscat cu prosop de hartie

Crema pentru marinat se face in blenderul vertical din: untura cu putin ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, pasta de paprica si de usturoi cu paprica, sos piripiri- mixam totul bine si ungem bucatile de carne cu acea pasta bine pe toate partile . Le asezam intr-un vas pentru cuptor si il acoperim cu aluminiu. LAsam la frigider cel putin o zi la marinat. 

Dam la cuptor la 220 grade si dupa 15-20 minute turnam vin alb si lasam sa se prajeasca bine pana devine rumen si bine facuta carnea. .

Servim alaturi de cartofi aromati la cuptor sau pireu de cartofi, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cristeena20 1

06.02.2014, 22:15

Multumesc!!

cristeena20 1

06.02.2014, 22:16

Laurici , incerc sa revin la realitate ) si sa va ajung din urma.(cam greu asta )!!pupici

Rocsi 1

06.02.2014, 22:37

Vreau si eu o bucatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spata de porc la cuptor si cartofi cu rozmarin