Spata de porc la cuptor

de cristeena20 in Porc, 6 Feb 2014 | 1446 vizualizari

 

Am cumparat doua bucati medii de spata de porc si am gatit-o la cuptor marinate cu un sos minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de spata de porc (cca 1,2 kg)
  • 2 pahare de vin alb
  • Marinata: - 2 linguri untura, 5 catei de usturoi, putin ulei de masline, pasta de ardei rosu, pasta de usturoi cu ardei rosu, sare, piper, sos piripiri
  • sare daca e nevoie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor:

Pregatim carnea pentru a o marina; eu am taiat-o in 4 bucati mari le-am spalat si le-am uscat cu prosop de hartie

Crema pentru marinat se face in blenderul vertical din: untura cu putin ulei de masline, sare, piper, usturoi pisat, pasta de paprica si de usturoi cu paprica, sos piripiri- mixam totul bine si ungem bucatile de carne cu acea pasta bine pe toate partile . Le asezam intr-un vas pentru cuptor si il acoperim cu aluminiu. LAsam la frigider cel putin o zi la marinat. 

Dam la cuptor la 220 grade si dupa 15-20 minute turnam vin alb si lasam sa se prajeasca bine pana devine rumen si bine facuta carnea. .

Servim alaturi de cartofi aromati la cuptor sau pireu de cartofi, dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Spata de porc la cuptor-0
Spata de porc la cuptor-1
Spata de porc la cuptor-2
Spata de porc la cuptor-3
Spata de porc la cuptor-4
Spata de porc la cuptor-5
Spata de porc la cuptor-6
Spata de porc la cuptor-7
Spata de porc la cuptor-8

COMENTARII (15)

cristeena20

cristeena20 1

06.02.2014, 22:15

Multumesc!!

cristeena20

cristeena20 1

06.02.2014, 22:16

Laurici , incerc sa revin la realitate ) si sa va ajung din urma.(cam greu asta )!!pupici

Rocsi

Rocsi 1

06.02.2014, 22:37

Vreau si eu o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!