Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 19 Mar 2016 | 4460 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece ne-am amenajat o sala de antrenamente la gradina, avem o multime de aparate, greble, sape, cazmale, tarnacoape si multe altele....si pentru ca ne-am extenuat aveam nevoie de intremare rapida si am apelat la leguma noastra favorita.....si cum usturoiul ala verde crud ma ispitea, am zis ca merge la fix langa carnita...

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg de spata de porc
  • usturoi verde, foarte crud, sa fie , sa se ajunga
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 + 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde:

Bucata de spata o portionam, apoi presaram sare si prajim in ulei incins fiecare bucata, cat sa s erumeneasca pe o parte si pe alta. Apoi asezam bucatile intr-un vas de ceramica, presaram piper , turnam paharul de vin, acoperim vasul cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 1 ora.

Cat sta la cuptor spata, ne apucam sa curatam usturoiul, care este o adevarata provocare, find foarte crud si subtire trebuie sa ai rabdare sa-l cureti. Dupa ce am curatat usturoiul il spalam bine, apoi il taiem marunt. Incingem 50 ml de ulei in wok , adaugam usturoil si un praf d esare, lsam sa se caleasca putin, cat s as e inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute.

Scoatem vasul din cuptor, scoatem hartia de copt, adaugam sosul si bagam din nou la cuptor cca 40 min.

Am servit cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spata de porc la cuptor si cartofi cu rozmarin