Spic cu pui

de LadyCrs in Pui, 1 Dec 2012 | 13484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foietaj ( Morarita - contine doua foi de aluat la 800 de g pachetul)
  • un borcan ciuperci
  • doi piepti de pui intregi
  • doua cepe uscate
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 400 de grame branza dulce
  • doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • o lingura de smantana
  • o mana de patrunjel tocat
  • condimente dupa gust ( sare, piper, boia dulce, oregano, cimbru)
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic cu pui:

Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.

Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.

Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde tocata si ciupercile  taiate marunt. Mai lasam pe foc 5 minute. Le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit toate ingredientele le amestecam intr-un bol pe toate ( branza dulce, pieptul de pui si amestecul obtinut din ceapa , usturoi si ciuperci si smantana). Condimentam dupa bunul plac.

Punem putina faina pe suprafata de lucru si luam prima foaie de aluat pe care o intindem cu sucitorul. Lasam partea din mijloc intreaga ( pentru a pune umplutura) iar lateralele le vom taia in fasii ( pe diagonala spunea reteta originala..insa le-am taiat pe orizontala) pe care le vom pune una peste alta ( stanga, dreapta ,stanga , dreapta pana ajungem la capat). Impartim umplutura in doua parti egale si o punem in centru...dupa care incepem sa impaturim.

Ungem tava cu putin unt si punem cele doua spicuri pe care le vom unge cu galbenusul batut. Optional presaram mac deasupra.

Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos ( cam 25-30 de minute).

TIPS-URI

1

din ingredientele de fata au iesit doua spicuri; daca doriti doar unul reduceti cantitatile la jumatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic cu pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Pirojki cu cartofi