Spirala cu mac

de adry88 in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 1455 vizualizari

 

by postavaru am modicficato putin

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie
  • UMPLUTURA
  • 200 g mac
  • 70 ml lapte
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar. Acoperim si dam deoparte

Cernem faina intr-un bol, facem gaura in mijloc, adaugam oul, drojdia, zaharul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Adaugam apoi untul topit si putin racit. Framantam un aluat care trebuie sa fie elastic. Acoperim si lasam la dospit 1 ora

Umplutura-punem laptele cu zaharul la fiert si cand zaharul s-a topit si laptele incepe sa fiarba  adaugam macul. Amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mac, amestecam pana se omogenizeaza

Impartim coca in 3 bucati, fiecare bucata se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu mac si rulam

Din primul sul formam o spirala care o asezam in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri

Ungem cu galbenusul batut cu laptele si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spirala cu mac 127820
retete culinare - Spirala cu mac 127821
retete culinare - Spirala cu mac 127822
retete culinare - Spirala cu mac 127823

COMENTARII (17)

alinutzika 1

05.10.2011, 21:41

f buna

jolygina 1

05.10.2011, 23:04

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:29

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L