Spirala cu mere,insiropata

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 5769 vizualizari

 

Mere,scortisoara si sirop,simplu si bun.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 1,500 kg mere ionatane
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 liculete zahar vanilat
  • Pt.uns
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mere,insiropata:

Foile de placinta le lasam la dezghetat.

Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit.

Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete cu zahar vanilat si le calim. Cand sunt aproape gata calite adaugam scortisoara. Le lasam sa se raceasca, pana pregatim foile.

Intindem pe blatul de lucru cate doua foi una peste alta, suprapunem alte doua foi cam 5-6 cm si tot asa pana asezam toate foile, adica 4 bucati duble, adica in total 8 foi de palcinta. Topim untul si ungem fiecare foaie in parte, apoi asezam merele calite intinse pe lungimea foilor si pe latime cca 10 cm, cum se vede in imagini. Apoi incepem sa rulam usor tot sulul, cu atentie sa nu rupem foile.

Ungem o tava de ceramica cu diametrul de 26 cm, formam o spirala din sulul format,ungem cu restul de unt, cu o frigaruie intepem spirala din loc in loc si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la foc moderat. Cand incepe sa se rumeneasca scoatem tava si turnam siropul peste placinta, mai lasam la cuptor cca 10 min.

TIPS-URI

1

sub tava cu placinta am asezat un vas cu apa,sa nu se arde placita pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mere,insiropata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere