Spirala cu mere,insiropata

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 2179 vizualizari

 

Mere,scortisoara si sirop,simplu si bun.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 1,500 kg mere ionatane
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 liculete zahar vanilat
  • Pt.uns
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mere,insiropata:

Foile de placinta le lasam la dezghetat.

Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit.

Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete cu zahar vanilat si le calim. Cand sunt aproape gata calite adaugam scortisoara. Le lasam sa se raceasca, pana pregatim foile.

Intindem pe blatul de lucru cate doua foi una peste alta, suprapunem alte doua foi cam 5-6 cm si tot asa pana asezam toate foile, adica 4 bucati duble, adica in total 8 foi de palcinta. Topim untul si ungem fiecare foaie in parte, apoi asezam merele calite intinse pe lungimea foilor si pe latime cca 10 cm, cum se vede in imagini. Apoi incepem sa rulam usor tot sulul, cu atentie sa nu rupem foile.

Ungem o tava de ceramica cu diametrul de 26 cm, formam o spirala din sulul format,ungem cu restul de unt, cu o frigaruie intepem spirala din loc in loc si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la foc moderat. Cand incepe sa se rumeneasca scoatem tava si turnam siropul peste placinta, mai lasam la cuptor cca 10 min.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu placinta am asezat un vas cu apa,sa nu se arde placita pe fund.

RETETA IN IMAGINI

Spirala cu mere,insiropata-0
Spirala cu mere,insiropata-1
Spirala cu mere,insiropata-2
Spirala cu mere,insiropata-3
Spirala cu mere,insiropata-4
Spirala cu mere,insiropata-5
Spirala cu mere,insiropata-6
Spirala cu mere,insiropata-7
Spirala cu mere,insiropata-8
Spirala cu mere,insiropata-9
Spirala cu mere,insiropata-10

COMENTARII (20)

Panacris

Panacris 1

12.11.2014, 16:21

Valclaudia

Valclaudia 1

12.11.2014, 21:06

ce bunatate!

mirela0911

mirela0911 1

12.11.2014, 22:01

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12