Spirala cu spanac

de DanMonica in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg. spanac proaspat
  • - 400 gr. aluat foietaj
  • - 300 gr. feta
  • - 2 oua
  • - 2-3 linguri de pesmet
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri lapte
  • - sare
  • - piper
  • - susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il stoarcem bine si il tocam cu cutitul. 

Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul tocat, feta rasa, lingurile de pesmet, usturoiul zdrobit, mararul tocat si cele 2 oua. Condimentam dupa gust. 

Aluatul dezghetat il mai intindem un pic si il taiem fasii lungi. 

Asezam pe ele amestecul de spanac si le rulam pe fiecare in parte.

Rulourile obtinute le asezam sub forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, pe e tava tapetata cu hartie de copt. Ungem spirala cu galbenusul de ou amestecat cu cele 2 linguri de lapte si presaram susanul (eu l-am prajit inainte intr-o tava teflonata, fara ulei).

Dam spirala la cuptorul preincalzit si o coacem aproximativ 30 de minute, la 200 grade.

Dupa ce s-a copt si s-a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta greceasca cu branza sarata