Spirala cu urda si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g urda
  • 200 g smantana
  • 120 g zahar
  • 6 oua
  • 250 ml iaurt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda si stafide:

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu smantana, zaharul,  3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie.

Se ung foile cu branza, se ruleaza si se pune in tava.

Se procedeaza la fel cu toate foile si toata branza si se aranjeaza in tava in forma de  spirala.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se amesteca bine iaurtul cu 3 oua si un plic de zahar vanilat.

Se scoate tava dupa 30 minute, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna deasupra amestecul de iaurt.

Se niveleaza pe toata suprafata si se introduce iar in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate hartia de copt.

Se portioneaza si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dospita cu urda si marar