Spirala cu vinete si carne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2015 | 3464 vizualizari

 

Daca Bivolaru are spirala, de ce sa nu am si eu...care se baga la o spirala spiritualo-gustativa...:))

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata din pulpa de porc
  • 2 vinete mai lunguete cca 1 kg
  • 2 legaturi cu ceapa verde
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 rosie
  • piure de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu vinete si carne:

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Dupa ce am terminat de prajit fasiile de vinete, ne apucam de umplutura. Tocam marunt ceapa verde, radem morcovul pe razatoarea mica, le calim in tuci si apoi le punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper,ou si 1 lingura de piure de rosii, omogenizam totul foarte bine. Pe blatul de lucru intindem hartie de copt, asezam fasiile de vinete, in asa fel incat sa formam un pat de vinete mai lung pe care sa putem sa-l rulam. Peste patul de vinete intintem umplutura de carne si rulam, apoi formam o spirala. Asezam spirala, nu o luam de pe hartia de copt, intr-o forma rotunda, apoi taiem rosia si ornam cu ea, punem pe toata suprafata piure de rosii, nu foarte mult. Dam forma la cuptor, pentru inceput acoperim cu hartia de copt, lasam cca 40 min la foc mediu, apoi dam hartia de copt deoparte si lasam inca 20 min sa se rumeneasca. Se poate servi cu kechup dulce, cu smantana, cu parmezan, fiecare dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu chiftele de vita la cuptor