Spirala siciliana

de Rux in Piine, 24 Noi 2010 | 1125 vizualizari

 

S de la Sicilia?

O paine minunata de un auriu pal, imbogatita cu aroma de susan. Se combina perfect cu branza.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr gris
  • 115 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata( 7 gr uscata)
  • 360 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei extravirigin presat la rece
  • seminte de susan pentru decorare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala siciliana:

1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc.

2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea de apa). Obtineti un aluat mai tare.

3. Framantati 8-10 minute aluatul pana cand devine elastic si neted, Asezati alatul intr-un vas uns cu ulei de masline si deasupra acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati-l sa dospeasca intre 60 si 90 de minute pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnati alatul pe o suprafata infainata, framantati usor si turtiti putin aluatul dandu-i o forma alungita de vreo 50 cm. Modelati-l in forma literei " S".

5. Mutati cu atentie aluatul in tava de copt pregatita( tapetata), acoperiti-l cu ulei si lasati la dospit inca 30-45 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.

6. Intre timp preincalziti cuptorul la 220 grade/7 gaz. Stropiti aluatul cu putina apa, presarati semintele. Coaceti timp de zece minute. Pulverizati apa in interiorul cuptorului de 2 ori in timpul acesta. Reduceti temperatura la 200 grade si mai coaceti 25- 30 de minute, sau pana cand painea devine aurie.

Mutati painea pe un gratar sa se raceasca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Spirala siciliana-0
Spirala siciliana-1
Spirala siciliana-2
Spirala siciliana-3
Spirala siciliana-4

COMENTARII (11)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.11.2010, 09:23

buna si frumoasa dar cum pulverizezi apa in cuptor?

Rux

Rux 1

25.11.2010, 09:27

Cu mana...sau cu un pulverizator special....daca ai desigur...

divainbucatarie

divainbucatarie 1

25.11.2010, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!