Spirale cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Feb 2010 | 2389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu branza:

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate] laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare pe care-l lasam la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam ouale zaharul si aromele dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, treptat.

Framantam bine dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus, lasam din nou la crescut cam 20-30 mim dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.

Cand sunt caldute le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde]

 

RETETA IN IMAGINI

Spirale cu branza-0
Spirale cu branza-1
Spirale cu branza-2

COMENTARII (6)

Teo

Teo 1

08.02.2010, 20:58

ce ''spirale ''reusite!cata faina? cat pot sa inghita toate ingredientele la un loc;asa cred;

ionela2682

ionela2682 1

08.02.2010, 21:54

brandusa sa sti ca da mai ales daca e cam tare!

liana_geicu

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:56

La cum arata, as manca si eu vreo 2!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!