Spirale cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Feb 2010 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu branza:

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate] laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare pe care-l lasam la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam ouale zaharul si aromele dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, treptat.

Framantam bine dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus, lasam din nou la crescut cam 20-30 mim dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.

Cand sunt caldute le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde]

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spirale cu branza 16553
retete culinare - Spirale cu branza 16554
retete culinare - Spirale cu branza 16555

COMENTARII (6)

Teo 1

08.02.2010, 20:58

ce ''spirale ''reusite!cata faina? cat pot sa inghita toate ingredientele la un loc;asa cred;

ionela2682 1

08.02.2010, 21:54

brandusa sa sti ca da mai ales daca e cam tare!

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:56

La cum arata, as manca si eu vreo 2!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!