Spirale cu mere

de ionela2682 in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 2592 vizualizari

 

INspiratie blogul Cuinei banatene...!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina ,
  • 1 ou,
  • 40 ml ulei,
  • 220 ml iaurt,
  • 100 g zahar,
  • sare zahar vanilat,
  • 7 g drojdie deshidratata ( eu am folosit 1 cub)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu mere:

 Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut

Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar  iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon amestecand continuu ,lasam la racit

-intindem pe masa unsa cu ulei aluatul in grosime de 1 cm ,pulverizam ulei si taiem ca la pizza in 8 buc pe care le suprapunem ,lasam la crescut pt 10 min

-din aluatul lasat la crescut intindem o foaie de 0,5 cm peste care adaugam merele racite

-pliem in 3 si taiem fasii ne 2-3 cm

-le rulam si asezam in tava cu hartie de copt,le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte( am avut oua de casa de aceea sunt asa galbene)


coacem la temperatura mica pt inceput dupa care dam mai tare sa se rumeneasca frumos

obtional se ung cu sirop sau miere!

 

RETETA IN IMAGINI

Spirale cu mere-0
Spirale cu mere-1
Spirale cu mere-2
Spirale cu mere-3
Spirale cu mere-4
Spirale cu mere-5
Spirale cu mere-6
Spirale cu mere-7
Spirale cu mere-8
Spirale cu mere-9
Spirale cu mere-10

COMENTARII (44)

nadina73

nadina73 1

27.01.2011, 00:01

la multi ani

ionela2682

ionela2682 1

27.01.2011, 10:28

multumesc inca o data ..... pentru urarile de bine.

Cris2711

Cris2711 1

12.02.2011, 16:14

ce comoara nedescoperita de mine ca ceilalti da

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!