Spirale cu mere

de ionela2682 in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 6727 vizualizari

 

INspiratie blogul Cuinei banatene...!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina ,
  • 1 ou,
  • 40 ml ulei,
  • 220 ml iaurt,
  • 100 g zahar,
  • sare zahar vanilat,
  • 7 g drojdie deshidratata ( eu am folosit 1 cub)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu mere:

 Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut

Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar  iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon amestecand continuu ,lasam la racit

-intindem pe masa unsa cu ulei aluatul in grosime de 1 cm ,pulverizam ulei si taiem ca la pizza in 8 buc pe care le suprapunem ,lasam la crescut pt 10 min

-din aluatul lasat la crescut intindem o foaie de 0,5 cm peste care adaugam merele racite

-pliem in 3 si taiem fasii ne 2-3 cm

-le rulam si asezam in tava cu hartie de copt,le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte( am avut oua de casa de aceea sunt asa galbene)


coacem la temperatura mica pt inceput dupa care dam mai tare sa se rumeneasca frumos

obtional se ung cu sirop sau miere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

nadina73 1

27.01.2011, 00:01

la multi ani

ionela2682 1

27.01.2011, 10:28

multumesc inca o data ..... pentru urarile de bine.

Cris2711 1

12.02.2011, 16:14

ce comoara nedescoperita de mine ca ceilalti da

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt fara coacere