Spirale ( de post)

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 17 Noi 2013 | 4490 vizualizari

 

Numai bune cand ti-e pofta de ceva bun si tii post.Sunt atit de pufoase...le recomand si va servesc cu drag >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 cub drodie proaspata
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri margarina topita
  • un varf sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale ( de post):

Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.

Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana ce va deveni nelipicios . 

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand aluatul a dospit ,il mai framantam putin si facand un sul ,taiem cu un cutit bucati din aluat.

Fiecare bucata o rulam sub forma unui snur si apoi rulam formand o spirala.

Spiralele formate se mai lasa la dospit 10-15 minute.

Le dam apoi la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce spiralele se rumenesc frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spirale ( de post) 279200
retete culinare - Spirale ( de post) 279201
retete culinare - Spirale ( de post) 279202
retete culinare - Spirale ( de post) 279203
retete culinare - Spirale ( de post) 279204
retete culinare - Spirale ( de post) 279205
retete culinare - Spirale ( de post) 279206

COMENTARII (33)

babi5 1

18.11.2013, 17:38

cute_alynutzza 1

19.11.2013, 20:27

Andreea Caroline 1

19.11.2013, 22:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S