Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 1948 vizualizari

 

Nu stiu exact cum se traduce , se fac si sub forme suprapuse (mici turnulete ascutite , alcatuite din trei sau mai multe straturi de diferite dimensiuni lipite cu gem , de aici si numele ,,flacai smecheri " sau cam asa ceva, sant foarte bune si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • trei galbenusuri ou
  • 100 gr. zahar
  • un zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50 gr. alune
  • Deasupra : zahar praf ( daca dorim )
  • Pentru umplut : gem dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece.

Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite.

Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau mai mult , pana devin frumos aurii.

Le lasam la racit , le pudram si le umplem ( eu nu le-am pudrat, ne plac mai mult asa )

Va doresc: Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

In loc de alune , putem folosi nuci sau migdale macinate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194118
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194119
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194120
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194121
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194122
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194123
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194124
retete culinare - Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun 194125

COMENTARII (42)

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:34

Multumesc frumos Mamaieelena

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:35

Valclaudia multumesc frumos

ANNA_46 1

18.12.2012, 18:36

Eduard mersi mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D