Spooky Cake

de laylalala in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 1535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru checul cu scortisoara
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru checul de ciocolata
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 1 plic pudding de caramel
  • 1 plic pudding de vanilie/frisca
  • 1 litru de lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru décor
  • pasta din jeleu 
  • bomboane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spooky Cake:

Pentru checul cu scortisoara
Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm.
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale, cate unul pe rand, mixand bine.Intr-un vas amesteca faina cu scortisoara, bicarbonatul si sarea.Adauga ½ din cantitatea de amestec de faina in cel cu oua si mixeaza-le.Adauga iaurtul, amesteca, apoi adauga restul de amestec cu faina.
Pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata, apoi lasa-l sa se rceasca complet.

Pentru checul de ciocolata
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si ouale, cate unul pe rand, mixand bine. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul si sarea.Mizeaza impreuna cele 2 compozitii, apoi pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se rceasca complet.

Pentru crema
Prepara cele 2 pudding-uri comform intructiunilo de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.

Pentru asamblare
Taie checul cu scortisoara in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu ½ cantitate din pudding-ul cu caramel, apoi aseaza deasupra celalat blat.Unge intreg checul cu pudding-ul de caremel ramas.
Taie o parte din checul de ciocolata in dreptunghiuri mici, asemena unor caramizi.Trebuie sa ai atatea caramizi cat sa poti inconjura apropae tot checul cu scortisoara.Din restul de chec de ciocolata taie diferite forme de sicrie si/sau fantome.Imbraca sicriile si fantomele in pasta de jeleu si decoreaza-le dupa dorinta.
Cladeste “caramizile” pe marginile checului cu scortisoara, lipindu-le cu pudding de vanilie, cu ajutorul unui cornet.Aseaza sicriile si fantomele deasupra tortului si decoreaza-l cu diferite bomboane.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spooky Cake 29277
retete culinare - Spooky Cake 29278
retete culinare - Spooky Cake 29279
retete culinare - Spooky Cake 29280
retete culinare - Spooky Cake 29281
retete culinare - Spooky Cake 29282
retete culinare - Spooky Cake 29283
retete culinare - Spooky Cake 29284
retete culinare - Spooky Cake 29285

COMENTARII (2)

Pasiune pentru bucatarie 1

29.04.2010, 11:04

Rocsi 1

29.04.2010, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59