Spoon pizza

de epurasha2bb in Pizza, 20 Iun 2013 | 4128 vizualizari

 

topping simplu cu branza , sos de rosii si busuioc, de data asta forma aluatului e speciala-linguri numai bune de apucat direct cu mana.Crocant , sfaramicios la coada si cremos de la branzica topita la cuptor impreuna cu gustul de rosie si busuioc! delicioase!

 

INGREDIENTE

pt. o tava de cuptor: daca aveti timp de framantat si dospit puteti folosi aceasta reteta de aluat inspirata de la Adi Hadean :

  • 3 căni de făină alba tip 650 ;
  • 1 cana si jumătate de apă;
  • o nucă de drojdie (cam zece grame) înmuiată-ntr-o lingură de lapte cu 1/2 lgt zahăr;
  • un vârf de linguriță de sare și unul de zahăr,
  • o linguriță de oregano uscat,
  • una de busuioc uscat
  • trei linguri de ulei de măsline extravirgin

pt.topping :

  • sosul- 1/2 conserva de rosii decojite,
  • 1/2 cană de apă,
  • doi căței de usturoi,
  • o lingură de oregano,
  • o lingură de chimen macinat,
  • 1 lgt sare ,
  • 1 lgt zahar,
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 200 g branza moale Delaco;
  • câteva frunze verzi de busuioc taiate fasiute subtiri sau chiar busuioc uscat din pungute!
  • 1 rosie mare taiata cubulete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spoon pizza:

La aluat procedam exact ca la cel de paine, adica il framantam vreo 10-15 minute, daca vreti si stiti sa-l si aruncati in sus de cateva ori, ca cica " ia aer" si se face mai bun, apoi il dospim la cald vreo ora sub prosopel curat (atentie sa nu miroase a balsam de rufe, folositi unul spalat separat cu mana, aerisit si uscat la soare, atat).Apoi intindem aluatul si decupam aproximativ formele de lingura , sus mai ca un oval si continuam cu taiatul pana in jos cat de lunga vrem sa fie coada lingurii.Apoi  intervenim cu mana si mai ajustam si aranjam, ca sa capete exact forme de linguri.Apoi cu varful unui cutit ne jucat si taiem incrucisat aluatul ce reprezinta cozile de linguri.Ungem cu putin sos de rosii si presaram si condimentele pe cozi iar pe partea mai lata a lingurii duap ce ungem cu sos, presaram bucatele de branza moale si cubulete de rosii si busuioc deasupra.

*Sosul se face din ingredientele descrise care se fierb putin in craticioara pana ce se ingroasa putin.DAR  daca nu aveti timp sau ingredinetele descrise puteti folosi foarte bine  ketch-up -ul din frigider :) mama nu se supara ...

Cuptorul se incinge anterior la 200 g si apoi coacem pe gratarul din mijloc pana se rumeneste.Sunt super delicioase si haioase!

TIPS-URI

1

in loc de sos de casa puteti folosi ketchup;

2

in loc de aluat facut in casa puteti folosi aluat congelat de pizza Bella de la supermaket;

Daca ti-a placut reteta noastra "Spoon pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sarmale