Spread de ton

de Satisfyyourcravings in Ton, 15 Ian 2013 | 8210 vizualizari

 

Iată o rețetă propusă de Emeril Lagasse, unul din jurații Top Chef America, asupra căreia am intervenit puțin în sensul că am folosit ton proaspăt și am adaugat frunze proaspete de chimbru și fulgi de chilli.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ton proaspăt
  • 2 căni supă de legume
  • 1 eșalotă tocată fin
  • 1 fir de ceapă verde tocată fin
  • 200 grame cremă de brânză simplă
  • 2 llinguri suc de lămâie
  • 1 linguriță capere tocate fin
  • 1 baghetă cu ceapă și cimbru
  • fulgi de chilli
  • 2 lingurițe de frunze proaspete de cimbru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spread de ton:

Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge tonul de ulei și cu ajutorul unui robot de bucătărie se toacă nu foarte fin.

Crema de brânză, la temperatura camerei, se amestecă cu sucul de lămâie, caperele, eșalota, ceapa verde și cimbru, apoi cu tonul tocat și fulgii de chilli. Se asezonează.

Se servește cu roșii cherry și ouă fierte tari pe baghetă cu ceapă și cimbru.

TIPS-URI

1

Rețeta se poate face și cu ton conservat în ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Spread de ton" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Satisfyyourcravings 1

16.01.2013, 21:53

Dana, ştiu că "a asezona" este definit în DEX ca "a pune ingredientele în mâncare", iar cutumiar este folosit cu sensul de a adăuga sare și/ sau piper unei mâncăruri, așa cum l-am folosit și eu în reţeta de mai sus. Definiția asezonării oferită de Radu Popovici, pe blogul său, vine să confirme afirmațiile anterioare:
"Asezonarea reprezintă procedeul prin care mâncării i se potriveşte gustul final, prin adaus de condimente, amestecuri de condimente sau alte ingrediente (uleiuri, oţeturi, vin, zahăr, sare, paste, sosuri etc.)."
Mulţumesc pentru aprecieri!

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:09

bun

Sim0na 1

17.01.2013, 21:44

ma invit la masa!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu ton si ou