Spuma de capsuni

de Criss in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 3863 vizualizari

 

    Spuma de capsuni face parte din categoria deserturilor copilariei. Mama ne facea spume din diferite fructe (capsuni, visine, zmeura) si tare ne mai placea. Ce-i drept pe vremea aceea nu se gasea mare lucru prin magazine, de frisca nici nu putea fi vorba si atunci se apela la aceasta "frisca falsa" din bezea. Eu am facut de aceasta data o bezea oparita, pentru ca e mai sigura decat albusul crud.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -2 albusuri
  • -110 g zahar
  • -50 ml apa
  • -250 g capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul fierbinte. Aici va va ajuta un mixer cu stativ sau putina indemanare. :D Eu am ales varianta a doua, pentru ca mixerul cu stativ sta frumusel in cutie :P

Asadar, cu o mana tinem mixerul si batem spuma si cu cealalta turnam siropul fierbinte, batand in continuare pana rezulta o spuma ferma si lucioasa.

Capsunele se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Sosul de capsuni se toarna peste bezea si se bate pana cand se omogenizeaza si spuma e ferma. Din sosul de capsuni am pastrat cam o lingura pe care am folosit-o la ornat.

Se pune spuma in boluri, se pot adauga bucati de capsuni si se decoreaza cu frunzulite de menta si sosul ramas. Se serveste rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Spuma de capsuni-0
Spuma de capsuni-1
Spuma de capsuni-2
Spuma de capsuni-3
Spuma de capsuni-4
Spuma de capsuni-5

COMENTARII (18)

Criss

Criss 1

20.05.2016, 08:20

dantes

dantes 1

22.05.2016, 06:59

Delicioasa!

Criss

Criss 1

22.05.2016, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!