Spuma de capsuni cu bezea caramelizata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Iun 2011 | 2478 vizualizari

 

Pot spune ca acest desert este divin!!!insa nu intreceti masura, pentru ca s-ar putea sa patiti ca mine ( am mancat cu pofta si m-i s-a facut rau :D )
Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la fapte :)

 

INGREDIENTE

  • pentru spuma de capsuni:
  • 300 ml frisca lichida
  • un castron de capsuni ( ~ 300 g )
  • 3 linguri de zahar pudra
  • pentru bezeaua caramelizata:
  • 3 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra ( 200 g )
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni cu bezea caramelizata:

Pregatim bezeaua:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa. Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu, cu usa inchisa, apoi intredeschidem usa si punem o lingura de lemn pentru a ramane asa.( eu am inchis usa pentru ca am vrut sa prinda o culoare aurie si sa se caramelizeze bezeaua), insa daca nu vreti sa prinda aceasta culoare si vreti sa ramana albe lasati usa intredescisa de la inceput si coaceti 1 ora si 30 de minute la foc mic. Bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

Pregatim spuma de capsuni: Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece. Punem intr-o cupa, un strat de spuma, apoi unul de bezea si acoperim cu un alt srat de spuma. Deasupra ornam cu capsuni si bezea.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spuma de capsuni cu bezea caramelizata 110112
retete culinare - Spuma de capsuni cu bezea caramelizata 110113
retete culinare - Spuma de capsuni cu bezea caramelizata 110114
retete culinare - Spuma de capsuni cu bezea caramelizata 110115

COMENTARII (27)

deyutzky 1

14.06.2011, 20:06

excelent

ionela2682 1

15.06.2011, 17:52

adry88 1

15.06.2011, 21:00

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18