Spuma de capsuni cu mere

de Bucataria_lui_Tavi in Dulciuri, 6 Iun 2010 | 2777 vizualizari

 

Spuma de fructe reprezinta unul dintre deserturile mele preferate, asa ca nu pot decat sa ma bucur ca e vara. O prepar ori de cate ori am pofta de ceva bun, fin si racoritor, iar rezultatul este de fiecare data impresionant fie ca aleg sa folosesc capsuni, fructe de padure sau visine.

De aceasta data insa am abandonat modul traditional de preparare pe care il stiam si am optat sa incerc varianta irlandeza a acestui desert. Produsul final a iesit delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 450 g mere (sa fie acrisoare, eu am pus verzi);
  • 450 g capsuni (eu am folosit capsuni, insa puteti alege sa o faceti si cu afine, coacaze, zmeura, mure - chiar sa faceti combinatii - sau visine);
  • 60 g fructoza (cei care nu tin o dieta pot pune 115 g zahar tos, fin);
  • sucul de la 1 lamaie;
  • 1 pliculet gelatina;
  • 2 albusuri de ou;
  • 150 ml apa;
  • frisca pentru servit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni cu mere:

Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare spuma de capsuni cu mere: Puneti merele intr-o oala mare, impreuna cu capsunile (sau cu fructele pe care le folositi), cu 150 ml apa si 40 g fructoza (sau 75 g zahar). Aduceti la fierbere, si lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic. Dupa ce au trecut cele 15 minute, luati de pe foc.

In zeama de lamaie, presarati gelatina si lasati-o sa se umezeasca timp de cateva minute, dupa care amestecati usor. Adaugati lamaia si gelatina peste fructele din oala, si mai dati intr-un clocot, amestecand pentru a se dizolva gelatina, dupa care stingeti focul.

Puneti o sita deasupra unui vas si turnati fructele din oala in sita. Pasati fructele, pentru a trece cat mai multa compozitie prin sita. Lasati piureul astfel obtinut sa se racoreasca in vas.
Aruncati ceea ce ramane in sita.

Cat se racoreste piureul de fructe, puneti albusurile de ou in mixer, adaugati restul de 20 g fructoza (sau restul de 40 g zahar) si mixati, mai intai la viteza mica dupa care mariti treptat pana ajungeti la viteza maxima. Albusurile sunt gata cand ati obtinut o crema pufoasa, care nu cade cand intoarceti vasul mixerului cu gura in jos.

Turnati apoi albusul peste piureul de fructe din oala si amestecati usor, pana se omogenizeaza si se integreaza fructele in albus. Puneti apoi spuma de fructe in pahare sau boluri si introduceti-le la frigider minim 1 ora.

Dupa ce s-au racit, scoateti-le, adaugati (daca doriti) frisca si ornati cu fructe pe deasupra. Spuma de capsuni si mere poate fi servita.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (38)

Bucataria_lui_Tavi

Bucataria_lui_Tavi 1

07.06.2010, 17:38

Lia, nici eu n-am mai facut vreodata o astfel de combinatie la spuma de fructe (ma refer la mere si nu numai - nici gelatina nu puneam, nici zeama de lamaie), dar am niste prieteni in Irlanda si mi-au adus o carte de bucate de acolo, de la mama lor. E drept ca ei o fac in special cu fructe de padure, dar n-am gasit in piata inca in Bucuresti. In concluzie, am fost curios sa vad cum iese combinatia asta si a iesit buna.

alinutzika

alinutzika 1

20.08.2011, 11:57

diaconta

diaconta 1

16.01.2012, 12:31

La multi ani Tavi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!