Spuma de ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 2117 vizualizari

 

Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori preferintele tale, pentru ca in timp se pot schimba. Astfel ca, desi, dupa trufe de ciocolata, bomboane de ciocolata si crema de ciocolata, poate parea destul de limpede ce trebuie sa contina desertul meu preferat, tin sa relativizez un pic lucrurile, cat sa nu par incremenita-n proiect :). Dar toate ca toate, indeajuns cu relativismul, spuma aceasta este un desert pe cat de simplu, pe atata de fin, neparat de incercat! Iar pentru o prezentare regala tot ce ai nevoie sa faci este sa o prezinti in niste cupe mai deosebite. "Regala" si pentru ca este inca o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta. :)

 

INGREDIENTE

Reteta este pentru 4 portii:

  • 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata:

Separi albusurile de galbenusuri.

Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci.

Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min.

Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.

Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Spuma de ciocolata-0
Spuma de ciocolata-1
Spuma de ciocolata-2
Spuma de ciocolata-3
Spuma de ciocolata-4

COMENTARII (19)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.04.2011, 08:22

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

04.04.2011, 12:47

pare foarte regal

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.08.2011, 13:39

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!