Stea cu portocale si sarlota

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 4968 vizualizari

 

Cand eram mica, un batran ma invata ca, atunci cand nu pot adormi, sa numar: o stea logostea, doua stele logostele, trei stele logostele... Functioneaza perfect acum, nu ajung niciodata mai sus de 10 stele. In bucatarie, apuc sa numar numai o stea si imi ling degetele...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 esenta portocale
  • 1 borcan dulceata de portocale
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stea cu portocale si sarlota:

Faci un blat de pandispan: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, adaugi zaharul, lingura cu lingura. Bati in continuare, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul, in fir subtire. La final, esenta de portocale si faina, presarata in ploaie. In acest moment, scoti telul si amesteci usor, cu o lingura de lemn, prin rasturnare. Pui aluatul intr-o forma de tort (sau una speciala, in forma de stea, daca ai) tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptor, la foc potrivit pentru 10-15 minute (pana devine auriu si trece testul scobitorii). Cand e gata, il dai la racit si, dupa ce se raceste, pregatesti sarlota: amesteci cacaua cu zaharul si cu 1 lingura faina, apoi adaugi laptele, amestecand. Pui pe foc mic si amesteci continuu, pana se ingroasa. Decupezi blatul in forma de stea, folosind un sablon de carton, apoi il tai in 3 pe orizontala. Insiropezi primul blat cu sucul de portocale, pui sarlota de cacao si dulceata de portocale. Deasupra pui blatul al doilea, cu care procedezi la fel. Imbraci tortul in ciocolata neagra topita la bain-marie si, cand e calda inca, pui pe deasupra ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stea cu portocale si sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras 1

31.12.2009, 17:34

Mama_Lizica, bine ai venit printre bucatarasi. Sper sa te molipsim cu veselia noastra

Teo 1

31.12.2009, 19:59

eu de obicei,testez dupa ce gust ;dar vad poza si chiar ma face sa incerc.

luminita20_2006 1

01.01.2010, 17:48

super tortul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata