Stelute cu ciocolata

de cristinne in Prajituri, 12 Mar 2011 | 2505 vizualizari

 

Gogosele steluta cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • drojdie: jumatate de cub
  • zahar: 5 linguri cu varf;
  • lapte: 350 ml;
  • oua 3;
  • esente : vanilie zahar vanilat
  • faina: 700 gr (cat cuprinde pana iese un aluat nelipicios);
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pt prajit : 400 ml
  • pentru decor: ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu ciocolata:

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei.  Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.

 Se taie apoi cate o bucata de aluat care se intinde cu faina si se fac formele cu steluta (sau ce forma doriti, la alegere). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.

Se topeste orice tip de ciocolata la microunde, impreuna (optional) cu 2 linguri de lapte si se baga cate o steluta in ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stelute cu ciocolata 91258
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91259
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91260
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91261
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91262
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91263
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91264
retete culinare - Stelute cu ciocolata 91265

COMENTARII (15)

Rux 1

14.03.2011, 12:16

Superbe

elena1988 1

22.03.2011, 15:32

adry88 1

09.06.2011, 15:30

frumoase si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D