Stelute cu ciocolata

de cristinne in Prajituri, 12 Mar 2011 | 4926 vizualizari

 

Gogosele steluta cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • drojdie: jumatate de cub
  • zahar: 5 linguri cu varf;
  • lapte: 350 ml;
  • oua 3;
  • esente : vanilie zahar vanilat
  • faina: 700 gr (cat cuprinde pana iese un aluat nelipicios);
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pt prajit : 400 ml
  • pentru decor: ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu ciocolata:

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei.  Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.

 Se taie apoi cate o bucata de aluat care se intinde cu faina si se fac formele cu steluta (sau ce forma doriti, la alegere). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.

Se topeste orice tip de ciocolata la microunde, impreuna (optional) cu 2 linguri de lapte si se baga cate o steluta in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu mere