Stelute cu gem

de susu in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 1921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g gem de portocale
  • Sucul unei portocale  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu gem:

Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite.

Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.

 

RETETA IN IMAGINI

Stelute cu gem-0
Stelute cu gem-1

COMENTARII (6)

susu

susu 1

24.03.2010, 13:40

Aceste fursecuri au iesit foarte bune si deloc amare insa ai dreptate in legatura cu portocalele. Aici am folosit coaja de portocale in aluat si nu se simte iar gemul se amesteca cu sucul care este dulceag. Printre retetele mele am si o prajitura cu portocale la care eu am adaugat in plus coaja de portocala fata de cat era in reteta pentru mai multa aroma. A iesit intradevar putin amaruie dar extraordinar de buna. Daca nu ti-au placut inseamna ca nu sunt pe gustul tau si mai bine nu folosesti insa sunt multe checuri si prajiturele cu fructe confiate, coaja de portocala chiar bucati mai mari fata de coaja rasa care nu se simte asa mult. Mie una imi place conbinatia de dulce cu amar si sunt multe retete chinezesti in care se foloseste dulce- amar -sarat si ies delicioase. Depinde foarte mult de gust.

ionix

ionix 1

24.03.2010, 18:55

o sa fac si eu... la favorite

Rocsi

Rocsi 1

25.03.2010, 19:36

ce frumoase...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!