Stelute si braduti de Craciun

de Cris2711 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 1463 vizualizari

 

Insipratia de a le face am avut-o de la Nadea:),ii multumesc de idee,au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr. faina alba
  • 50 gr. amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 gr. unt moale
  • 3 linguri de lapte
  • 100 gr.zahar pudra
  • sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • Decor:
  • 1 ou
  • zahar pudra sau zahar grindina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute si braduti de Craciun:

Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece.

Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Se intinde aluatul,pe masa de lucru,se fac formele dorite ,se ung cu oul batut cu furculita si se ornamenteaza cu o pensula de bucatarie,apoi am decorat cu zahar grindina,se pun pe o tava la cuptor la 180°C,eu le-am lasat circa 10-12 minute.

A se supraveghea,se scot dupa preferinta,daca va plac mai deschise la culoare sau mai crocante.

Se scoate tava,dupa tava de la cuptor,se lasa la racit .Apoi se unesc,doua cate doua cu dulceata.

Sunt foarte bune!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stelute si braduti de Craciun 286629
retete culinare - Stelute si braduti de Craciun 286630
retete culinare - Stelute si braduti de Craciun 286631
retete culinare - Stelute si braduti de Craciun 286632

COMENTARII (48)

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:22

Cris2711 1

28.12.2013, 20:34

Alex

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 12:20

ce delicii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: