Ştevie cu orez - de post

de Oana in Mancaruri de post, 13 Apr 2009 | 16177 vizualizari

 

Mama facea mereu mancarica asta cand aparea stevia, e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi cu stevie
  • o ceasca cu orez
  • o ceapa
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceasca cu suc de rosii
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştevie cu orez - de post:

Stevia se curata, se spala si se opareste cu apa clocotita. Apoi se scurge si se taie marunt. Orezul se spala in mai multe ape. Ceapa uscata si cea verde se curata si se taie marunt. Se pun toate intr-o craticioara, se adauga 5 cesti cu apa rece, se condimenteaza si se pune o lingura de ulei. Se pune craticioara in cuptor cam jumatate de ora, pana se umfla orezul. Apoi se adauga sucul de rosii si se lasa sa mai scada 10 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se presara patrunjel verde deasupra.

Merge de minune cu o salata verde cu "de toate" :)

 

RETETA IN IMAGINI

Ştevie cu orez - de post-0
Ştevie cu orez - de post-1
Ştevie cu orez - de post-2
Ştevie cu orez - de post-3

COMENTARII (1)

Panacris 1

10.04.2016, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04