Sticky pudding

de papabundetot in Prajituri, 15 Noi 2014 | 2901 vizualizari

 

Visez de ceva vreme la desertul asta,am stresat o gramada de oameni in cautarea retetei perfecte,dar,pana la urma prin amabilitatea unor prieteni minunati ( Cheregi Daniel,Laura Laurentiu,Vali Costea) am gasit si reteta de budinca mult visata :)

Laura m-a ajutat cu un link dintr-un blog pe care chiar mi-a facut placere sa il rasfoiesc putin,este acesta :http://www.mentasirozmarin.ro/2011/11/taste-of-england-sticky-toffee-pudding-lacto-ovo-vegetarian.html,Vali saraca mi-a scris reteta dupa o zi de munca,asa ca…am facut o combinatie intre cele 2 retete si…a iesit varianta mea :). Oricum,va multumesc pentru ca visam efectiv la acest desert fara a sti ce gust are mi-l imaginam,si nu m-a dezamagit :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 150 gr unt moale
  • 150 gr curmale
  • 150 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • anason macinat
  • cuisoare macinate
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sos:
  • 70 gr zahar alb
  • 50 gr melasa din trestie de zahar
  • 6 linguri smantana grasa
  • 115 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticky pudding:

Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici,am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.Am pus intr-un castron untul ,anasonul macinat,cuisoarele macinate si zaharul brun si le-am mixat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi unul cate unul ouale,amestecand dupa fiecare,faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt si la urma curmalele cu tot cu apa in care au stat.

Am obtinut un aluat vascos,de consistenta unui aluat de clatite ceva mai grosut,pe carel-am turnat intr-o tava de copt rotunda cu fund detasabil,tapetata cu putin unt inainte si am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Sosul: Am pus intr-o craticioara untul,zaharul,melasa,smantana si le-am pus la foc potrivit sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.

Dupa ce budinca a fost gata si sosul la fel,am servit bunatatea asta cu sos alaturi de cateva lingurite sanatoase de smantana din piata…o bunatate de desert pe care vi-l recomand cu drag!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticky pudding" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Magdalene cu lamaie si afine