Straturi cu sfecla si conopida

de mimmi in Muraturi, 1 Sep 2011 | 5420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 k conopida
  • 1 kg sfecla
  • 6 catei usturoi
  • hrean
  • boabe de piper
  • 2 morcovi
  • frunze de telina,
  • leustean
  • crengute de cimbru
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare
  • 4 linguri otet de 9 grade
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi cu sfecla si conopida:

Conopida se desface buchetele si se pun in apa rece pentru a se elibera eventualele 'animalute' Morcovii si sfecla se curata si se taie felii. Se curata usturoiul si hreanul,frunzele si crengutele se spala.

Se spala borcanele,pe fundul lor se aseaza frunze de visin,crengute de cimbru si tije de hrean.

Punem apa la fiert cu otetul,sarea si zaharul si lasam sa dea in clocot.

Primul strat il punem de morcovii dupa care asezam alternand conopida si sfecla rosie. Deasupra punem cateva boabe de piper,usturoi,frunze de leustean si tije de hrean. Punem borcanele pe lama unui cutit de inox(pentru a nu crapa borcanele) si se umple cu apa fiarta. Se lasa 30 de minute dupa care se completeaza cu apa.

Tinem borcanele la loc racoros si intunecos.

 

RETETA IN IMAGINI

Straturi cu sfecla si conopida-0
Straturi cu sfecla si conopida-1

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.09.2011, 19:20

harnica fata esti

mimmi 1

02.09.2011, 10:58

Multumesc fetelor !!

adry88 1

02.09.2011, 11:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04